We hebben heel slecht nieuws gekregen. Willy (Hinto) is ingeslapen.

In het voorjaar van 2010 deden de eerste baasjes van Willy afstand van hem. Blijkbaar waren ze er op uitgekeken…

Willy is dan herplaatst naar Walter en Danielle en hun honden in Lichtaart. Ze hebben héél wat werk gehad om hem om te vormen tot de prachtkerel die ze nu hadden. Hij had energie voor 10, hefte zijn poot tegen elk voorwerp dat hij tegenkwam… Maar hij leert heel snel en is een echte knuffelbeer.

In 1 jaar tijd hebben ze hem van de A-klas naar Debutanten gebracht. Hij werd clubkampioen in de A. Bij de Debutanten was hij nu heel goed bezig. Hij was een plezier om mee te werken.

7 mei 2011 was het clubmatch. Een mooie warme dag. Willy zat in de hondenremorque met de deurtjes open met zicht op het terein. Niets abnoraals dus. Walter moest dat uur met zijn andere hond spelen. Willy die zag dat zijn baasje daar op het terein leuke dingen aan het doen is, begint zenuwachtig te worden en begint al snel zich op te jagen om ook bij zijn baastje te zijn. Willy heeft zich zo hard opgejaagd dat hij in combinatie met het warme weer oververhit geraakt is…

Eens bij uitgekomen onmiddelijk de dierenarts opgebeld. Onmiddelijk naar de dierenkliniek gereden waar ze Willy al met 3 stonden op te wachten. Ze hebben nog al gedaan we ze konden. Hij heeft nog enkele dagen gevochten voor zijn leven maar zijn nieren waren te zwaar beschadigd en volledig geblokkeerd. Dan hebben Walter en Danielle de moeilijke beslissing moeten nemen om hem te laten gaan. Hij is op 11 mei om 10u zachtjes ingeslapen.

Niemand had dit kunnen voorspellen. Het is gewoon een heel spijtig gebeuren.

Ik wens Walter en Danielle heel veel sterkte met het verlies van hun knappe, leergierige knuffelbeer.

‘t ga je goed…